X
تبلیغات
شرکت(انجمن) آموزش گردشگری و هتلداری کویر - آداب غذا خوردن در ایتالیا
تاريخ : شنبه بیست و سوم بهمن 1389 | 18:14 | نویسنده : رضا حسینی

بخش اول primo

شامل انواع پاستاها-سوپ-یاریسوتو(انواع برنجی که بویژه در شمال ایتالیا وجود دارد)معمولا هنگام سرو پاستا چندین نوع پاستا برای انتخاب وجود دارد پاستاهای ایتالیائی معمولا با سس کمتری سرو

میشوند.در ایتالیا نوع پاستاها مهمتر از سس آن میباشد.هر بشقاب ریسوتو به اندازه ای زیاد است که

میتوان آن را دو نفری خورد.

 

بخش دوم یا غذای اصلی secondo

شامل اغلب گوشتهای قرمز-مرغ و ماهی میباشد.در ایتالیا در بخش غذای اصلی سیب زمینی یا هر نوع سزیجات دیگر سرو نمیشود در بخش اصلی معمولا برای افرادی که گیاهخوارند 1یا 2 نوع

غذای گیاهی وجود دارد.

 

مخلفات میزcontorni

سیب زمینی-سبزیجاتverdura-سالادinsalata

 

دسرdolce

آخرین بخش از وعده غذائی را انواع دسرها تشکیل میدهند در این بخش برای دسر میتوان میوه سفارش داد.ایتالیائی ها پنیر را نیز به عنوان دسر میخورند.پس از خوردن دسر میتوان قهوه سفارش داد زیرا قهوه قبل از غذا سرو نمیشود.

 

پرداخت صورتحساب

در ایتالیا تا زمانیکه شما در رستوران نشسته اید و درخواست صورتحساب نکرده اید هرگز آنرا بر سر میز نمی آورند ممکن است شما آخرین فردی باشید که در رستوران نشسته اید اما خارج از ادب است که صورتحساب آورده شود و روی میز قرار داده شود.اگر آماده خارج شدن از رستوران هستید

کافی است که تقاضای صورتحساب را کرده و بگوئید ilconto و صورتحساب همراه با یک قطعه نان

آورده میشود و قیمت های ذکر شده شامل مالیات و حق سرویس میباشد.

 

کجا غذا بخورید

اگر در ایتالیا فقط قصد خوردن ساندویچ را دارید میتوانید به بار بروید بار فقط برای نوشیدن مشروبات

الکلی نیست و ورود به آن محدودیت سنی ندارد حتی میتوان برای صرف قهوه صبحانه و کیک و شیرینی و حتی خوردن ساندویچ و یا خریدن بستنی به آنجا رفت.در بعضی از بارها تعداد محدودی از پاستاها و یا انواع سالادها را نیز سرو میکنند مکانهایی به نامtavolo caldo  فقط غذای آماده سرو میکنند که بسیار سریع میباشد.

مراکز مختلفی برای غذا خوردن وجود دارد که نامهای مختلفی دارد

 

Osteria  مکان های خیلی معمولی برای صرف غذا

 

Trattoria  مکان های نسبتا بهتر برای صرف غذا

 

Ristorante مکان های خوب و درجه یک که همان رستوران گفته می شود.

 

اوقات صرف غذا

مردم ایتالیا معمولا در فصل تابستان وعده های غذایی ناهار و شام را دیر صرف می کنند

ناهار قبل از ساعت 1 و شام قبل از ساعت 8 صرف نمی شود.

رستوران ها در فواصل بین زمان ناهار تا شام بسته می باشد.

در مناطق توریستی رستوران هایی وجود دارند که در تمام مدت روز باز می باشند

در ایتالیا تقریبا تمام فروشگاه ها و مغازه ها در بعد از ظهر ها بمدت 3 الی 4 ساعت بسته است.

 

مقررات غذا خوردن در ایتالیا

در ایتالیا تخم مرغ و سوسیس و کالباس به هنگام صبحانه سرو نمیشود مگر در هتل ها آن هم برای مهمانی که دارای ذائقه انگلیسی آمریکایی هستند در ایتالیا معمولا کاپوچینو و نان بنچیک broches برای صبحانه سرو می شود

 

ترتیب بخش های مختلف یک وعده غذایی در ایتالیا

پیش غذا- پاستا- گوشت قرمز یا مرغ و ماهی همراه با سبزیجات و یا سالاد- پنیر- میوه- سبزیجات و قهوه.

پاستا هرگز با نان خورده نمی شود بر خلاف آمریکا و آسیا که معمولا پاستا را با نان سرو می کنند.

ایتالیایی ها بر خلاف آمریکایی ها مخلفات دور بشقاب را که شامل سبزیجات پخته شده می باشد را می خورند زیرا معتقدند سالم ترین غذاهاست.

ایتالیایی ها همواره با سالاد خود از روغن زیتون استفاده می کنند و سرکه بر خلاف آمریکایی ها که از سس فراوان یا سس هزار جزیره استفاده می کنند.

 

 

 

آداب غذا خوردن در اسپانیا

 

پایه و اساس غذاهای اسپانیایی کاملا با موقعیت جغرافیایی آن کشور مرتبط است و تقریبا از هر طرف آن را آب احاطه کرده است و به سبب دارا بودن این موقعیت جغرافیایی غذاهای دریایی از پایه های اصلی هنر آشپزی در اسپانیا می باشد و جزء گروههایی قرار دارند که دارایی رژیم غذایی مدیترانه ای می باشند و مزارع حاصلخیز-چراگاهها و رشته کوههای سرسبز همگی زمینه را برای تنوع محصولات غذایی در این کشور فراهم می کند.

تاثیرپذیری کشور اسپانیا از کشورهای مختلف و پیرامون خود فرهنگ آشپزی آن کشور را تحت تاثیر قرار داده به گونه ای که غذاهای اسپانیایی تلفیقی از غذاهای کشورهای مختلف می باشدپس از کشف کریستف کلمب در سال 1492 مواد غذایی مانند گوجه فرنگی-وانیل-شکلات و انواع لوبیا و سیب زمینی از آن سرزمین به کشور به کشور اسپانیا برده شد و این مواد امروزه از اقلام اصلی آشپزخانه های اسپانیا می باشد.

 

وعده های غذایی

 

صبحانهdesayuno

صبحانه معمولا ساده ومختصر تشکیل شده از 1 فنجان قهوه که با 1 نان مخصوص صبحانه و یا شیرینی خورده می شود در حالی که صبحانه سنتی آمریکایی شامل پن کیک ژامبون و تخم مرغ می باشد اما صبحانه سنتی اسپانیا شامل چندین نوع مختلف ازانواع دونات های شکلاتی و شکری می باشدو بعضی از مردم فقط یک فنجان قهوه به هنگام صبحانه می خورند اما در ساعت30/11 تا 12 یک میان وعده یا snack می خورند.

 

ناهارcomida

مردم اسپانیا ناهار را بین ساعت2 تا4 می خورند و ناهار یکی از وعده های اصلی غذایی است که به آن اهمیت داده می شود و معمولا مفصل تر از وعده شام خورده می شود هر وعده ناهار معمولا شامل 2 تا 3 بخش است بخش1 شامل یک غذای سبک مانند سوپ یا سالاد است بخش 2 همان غذای اصلی است که ممکن است شامل گوشت یا ماهی باشد بخش 3 که در آخر خورده می شود دسر است که شامل یک برش میوه یا نوعی پای کیک یا شیرینی است.

 

شامcena

اسپانیایی ها وعده غذایی شام را معمولا سبک تر از وعده ناهار می خورند وعده شام معمولا از مواد غذایی سبک و ساده مانند سالاد یا ساندویچ می باشد مردم اسپانیا شام را معمولا دیر وقت میل می کنند که ممکن است در تابستان و یا روزهای تعطیل دیرتر هم سرو شود آن ها در هنگام سرو شام مشغول گفت و شنود می شوند. و ممکن است از ساعت 9 برای خوردن شام دور هم جمع شوند و تا ساعت 11 همچنان ادامه داشته باشد آنها معمولا بعد از صرف غذا چرتی می زنند و حتی فروشگاهها و مراکز تجاری اغلب در ساعات بعد از ظهر که ساعت استراحت است به مدت 2 ساعت تعطیل می باشد و بعضی از این افراد به خانه هایشان می روند تا ناهار را در کنار خانواده صرف کنند.

 

قهوه

اسپانیایی ها قهوه زیاد می خورند ممکن است در طول روز چندین فنجان قهوه مورد علاقه خود را بنوشند و معمولا پس از صرف هر وعده غذا قهوه می خورند در اسپانیا قهوه را یا با شیر می خورند که به آنcafe con leche گفته می شود و یا بدون شیر که cafo solo می گویند.

در غذا خوردن انعام اختیاری می باشد اگر قشری دوست داشته باشد می تواند پس از صرف غذا وپرداخت صورتحساب 5 تا 10 درصد انعام بدهد.

 

اسپانیایی ها چه می خورند؟

غذاهای اسپانیایی ها هم مانند خود کشور اسپانیا متنوع می باشد غذای مخصوص محلی از سوپ لوبیا گرفته که در سواحل شمالی کشور اسپانیا طبخ می شود تا ماهی سرخ شده که مخصوص جنوب کشور اسپانیاست متفاوت است.

 

ماهی

معمولا در تمام مناطق اسپانیا ماهی سرو می شود شهر مادرید به علت داشتن رستوران هایی که در آنها ماهی طبخ می شود به نحو بسیار عالی معروف است.

 

غذاهای سرخ شده

غذاهای سرخ شده وعده غذایی کاملی نیست مگر اینکه مقداری غذای تفت داده یا سرخ کرده در کنار آن گذاشته شود.

 

غذاهای دریایی

از انواع صدف ها به مقدار فراوان در اسپانیا استفاده می شود و همچنین میگو و خرچنگ نیز از خوراکی های گران قیمت در اسپانیا می باشد.

 

هشت پا یا اختاپوس

در اسپانیا هشت پا را پخته با نمک و روغن زیتون و پاپریکا می خورند.

 

ماهی مرکب

این ماهی نیز به شکل های مختلف پخت شده-سرخ شده-گریل شده یا تفت داده شده همراه با سس گوجه فرنگی و پیاز.

مردم اسپانیا به خوردن دل و جگر و قلوه و مغز چارپایان علاقه زیادی دارند.

در هنگام صرف شام یا ناهار پیش غذاها اغلب شامل سوپ-سبزی-انواع سالاد-سوپ عدس و یا املت می باشد غذای اصلی معمولا گوشت قرمز یا ماهی است که همراه با سیب زمینی-سبزی و مانند اینها صرف می شود و بخش آخر آنکه دسر یا پی غذا نامیده می شود شامل میوه-شیرینی و یا پنیر است.

 

 

آداب غذا خوردن در یونان

 

ساعات غذا خوردن در رستوران های یونان ساعت ناهار1 بعد از ظهر و ساعت شام زودتر از ساعت 9 شب نیست.

 

وعده های غذایی در یونان

یونانی ها در طی روز وعده های غذایی سبکی می خورندو وعده شام مفصل و پر و پیمان است-صبحانه بسیار ساده است و ممکن است فقط یک قهوه غلیظ یونانی باشد که با نان کنجدی و یا پای پنیر میل می شود.ناهار در یونان سبک سرو می شود و ممکن است شامل پای پنیر-پای اسفناج-پنیر برشته و ساندویچ سوولاکی و یا برگ مو باشد که با برنج و پیاز پر شده و به آن دلمدز گویند که همان دلمه برگ مو در ایران است وعده های غذایی سبک وساده ولی بسیار لذیذ است.

در یونان غذاها از مواد غذایی کاملا تازه تهیه می شود که در همان روز و مستقیما از مزارع خریداری می شود.

موادی مانند گوجه فرنگی-پیاز-سیر-زیتونروغن زیتون-میوه پنیر بر-مالت و نان برشته تازه از مواد عمده مصرفی در یونان آن ها به پیش غذا فره می گویند که شامل گوجه فرنگی و انواع فلفل ها و زیتون ها و پنیر فتا می باشد.

یونانی ها سیب زمینی هایی که به صورت سرخ کرده در فست فودها دیده می شود را نمی خورندآنها سیب زمینی هایی که تازه وبا دست خلال شده می خورند نه سیب زمینی های منجمد در فست فودها

 

سفارش غذا و غذا خوردن در رستوران

 

در یونان هر غذاخوری که دیده میشود دارای اسم یونانی است و این یک دستور قانونی است که غذا خوری باید حتما اسم یونانی داشته باشد اگر اسم یونانی نبود باید حتما با حروف یونانی نوشته شده باشد.

اگر در یونان به رستورانی رفتید و پشت میز بنشینید و مهماندار با منوئی در دست نزد شما آمد و از

شما خواست که غذای خود را از روی منو انتخاب کنید بدانید به رستوران معتبر و اصیل نیلمده اید

زیرا مهمانخانه ها و رستورانهای معتبر هرگز منوی از پیش نوشته شده ندارند زیرا معتقدند غذاهائی

که در منو نوشته شده بی مصرف و یک رشته غذائی است که فهرست شده و غذائی که در همان روز آماده شده به ما معرفی نمی شود.ساده ترین راه این است که ذاز مخماندار پرسیده شود که غذای روز چیست و در مورد غذائی که برای آن روز تهیه میشود سوال پرسیده شود زیرا مهماندار یونانی بسیار

علاقمند است که از وی در مورد غذای روز سوال شود.در یونان وعده های غذائی اعم از صبحانه-

ناهار-شام فرصتی است برای دور هم جمع شدن

در یونان غذا برای میز سفارش داده میشود نه برای هر فرد.اغلب چندین غذا بر روی میز چیده میشود

و هر کسی از هر نوع غذا کمی میخورد.

 

پرداخت صورتحساب در رستوران

 

در یونان افراد به صورت دسته جمعی به رستوران میروند و یک فرد هرگز در یونان به تنهائی به

رستوران نمی روند-هیچگاه صورتحساب غذائی که در رستوران خورده میشود به صورت دانگی حساب نمیشود و اغلب یک نفر تمام هزینه ها را پرداخت میکند و معمولا برای اینکه چه کسی حساب

کند همیشه چک و چانه زده میشود.یونانی ها افراد بسیار مهمان نوازی هستند و هرگز به مهمان اجازه

نمی دهند که پول میز را حساب کند.

 

آداب غذا خوردن

 

در یونان غذا خوردن با دست به جای استفاده از قاشق و چنگال و کارد بسیار رایج است زیرا از نظر آنها غذا چیزی است که باید لمس کرد و خورد نه اینکه با چنگال برداشته شود.

یونانی ها عادت دارند که غذا را با نان بخورند نان بعنوان وسیله ای برای هدایت غذا به سمت قاشق

یا جنگال( در صورتیکه از آنها استفاده شود) و برای جمع کردن غذا و جذب روغن غذا.

 

روغن زیتون در نزد یونانی ها

 

در عقیده یونان باستان آتنا الهه حامی آتن بوده زیرا وی درخت زیتون را به مردم یونان هدیه داد و به

عقیده یونانی ها درخت زیتون نماد صلح و آشتی و آبادانی میباشد

در یونان طی قرون متمادی از زیتون و روغن آن بسیار استفاده میشود و یکی از مواد ثابت و پابرجا

در پخت و پز یونان است.به جای کره از روغن زیتون استفاده میشود.

 

غذاهای مورد علاقه یونانی ها

 

-ماست یونانی غلیظ و خامه ای است و تقریبا در هر وعده غذائی میل میشود.

-یک پیش غذا به نام تسازیکی که مخلوطی است از ماست-خیار-سیر معمولا در هر وعده بر سر میز قرار میگیرد.

-از دسرهای مطلوب یونانی یک ظرف حاوی ماست که با عسل شیرین شده و مغز بادام و پسته بر روی آن پاشیده شده است.

-اکثرا از گوشت بره استفاده میشود اما گوشتهای خوک-مرغ و گاو و غذاهای دریائی نیز در یونان به صورت تازه مصرف میشود.

-از غذاهای دریائی میتوان به انواع صدفها- میگو و هشت پا- ماهی حلوا -نیزه ماهی و شاه ماهی اشاره کرد.

-پنیر مورد استفاده یونانی ها پنیر فتاست نوعی پنیر نرم و سفید و خامه ای که به پنیر یونانی معروف است و از شیر بز درست میشود و این پنیر یکی از مواد اصلی در سالادهای یونانی به حساب

می آید.

-در سالادهای اصیل یونانی هرگز از کاهو استفاده نمیشود بیشتر از گوجه فرنگی-خیار-پیاز-پنیر فتا

و زیتون استفاده میشود

-ساندویچ سوولاکی ساندویچ معروف یونان است به همان اندازه که همبرگر در آمریکا معروف

است.

(ساندویچ سوولاکی شامل گوشتی است که به روش کباب ترکی در ایران رایج است سپس داخل نان مخصوصی به نام نان پیتا قرار میگیرد و گوجه فرنگی و پیاز به آن اضافه میگردد و همراه با سسی به نام تسازیکی که مخلوطی از ماست و خیار و سیر است مصرف میشود.)

 

 

 

 

آداب غذا خوردن در کره

 

پخت و پز کره ای بر اساس غذاهای سنتی است که به روش مخصوص خود درست میکنند از غذاهای خاص منطقه ای گرفته تا غذاهای ترکیبی مدرن و غذاهای مخصوص درباری و پختن غذاهای بسیار متنوع که شهرت بین المللی دارد

مواد تشکیل دهنده غذاهای کره ای عمدتا برنج و انواع رشته ها یا نودل است-سبزیجات انواع گوشت قرمز و توفو که نوعی پنیر تهیه شده از شیر سویا میباشد .

وعده های غذایی در کره علاوه بر غذای اصلی که سنتی است و با مخلفات متنوع و زیادی سرو می شود که به آن بان چان می گویند

عمده غذای کره ای ها برنج بخار پز-سوپ و کیم چی می باشد.

کیم چی غذائی است که تشکیل شده از سبزیجاتی مثل کلم-ترب و خیار که بسیار تند می باشد

کیم چی و برنج از غذاهای پر طرفدار کره می باشد که عمدتا با هر وعده غذائی سرو میشود (کیم چی از غذاهای زمستانی است و بسیار وقت گیر و پر کار است.)

چاشنی هائی که برای غذاهای کره ای استفاده میشود روغن کنجد دون جانگ(نوعی خمیر تخمیر شده از لوبیای سویا) سویا سس و نمک و سیر و زنجبیل و سس فلفل تند است.

مصرف سیر نیز در کره نسبت به کشور های مدیترانه ی شمالی اسپانیا ایتالیا یونان و همچنین بعضی از کشور های آسیائی مانند چین و تایلند بسیار بیشتر است.

اغلب غذاهای کره ای بسیار وقت گیر و پر کار می باشند تهیه غذاهائی که در دوران سلطنتی تهیه می شده و به غذاهای رویال یا سلطنتی معروف بوده یک روز کامل طول می کشیده است و این غذاها معمولا در ظروف برنزی سرو می شوند.

 

رستوران ها

کره رستورانها و غذاخوری های متنوعی دارد که می توان از غذاهائی که توسط دستفروشان در خیابانها به فروش می رسد تا رستورانهای کوچک و رستورانهائی که صرف غذا در آنها مستلزم

هزینه های بالائی می شود نام برد.

رستورانهای کره ای فست فودها رستوران غذاهای غربی و غذاهای غیر کره ای

در کره انعام گرفتن معمول نمیباشد.

بیشتر افراد کارگر در کره هرگز برای غذا خوردن به رستوران نمیروند زیرا مستلزم صرف هزینه های بالائی برای آنها میباشد.

برخی از غذاهای سنتی دربار برای هر نفر به 250 هزار تومان می رسد البته بدون در نظر گرفتن نوشیدنی و مخلفات دیگر

 

نوشیدنی

کره ای ها هنگام صرف وعده های اصلی غذا معمولا نوشیدنی نمیخورند مگر مقدار خیلی کمی آب

یا یک نوشیدنی به نام پوریچا که به آن چای جو می گویند

تنوع نوشیدنی در کره بسیار زیاداست و جاهائی که انواع چائی یا قهوه سرو میشود فراوان است

نوشیدنی های سفید رنگی که از برنج و سیب زمینی تهیه می شود بسیار معمول است.

در گذشته در کره صرف نوشیدنی هل با آداب و رسوم خاصی همراه بود که در مراسم و جشن های ویژه به منظور نشان دادن ادب و احترام انجام می شده است.

 

غذا در کره

غذاهای کره ای معمولا تند است.

هر وعده غذای اصلی معمولا شامل انواع سبزیجات پر ادویه سوپ ها ماهی و کیم چی می باشد.

مردمی که در کره شمالی زندگی می کنند نسبت به مردم کره جنوبی چندان پولدار نیستند پس غذاهای خوشمزه و خوبی مانند پول گوجی(گوشت گاو مزه دار شده ) و کالبی (گوشت دنده مزه دار شده ) در کره مصرف میشود .

غذاهای مطلوب و مورد علاقه در کره شمالی نان جی یون است که یک نوع غذا با رشته فرنگی است

مصرف لوبیای سویا ذرت ارزن گندم در کره بسیار زیاد است.

در کره خانواده ها خیلی به ندرت وقتی برای غذا خوردن در کنار هم پیدا می کنند و معمولا غذا در محل کار افراد خورده میشود.

از نظر کره ای ها غذا خوردن به هنگام راه رفتن در خیابان بسیار زشت و ناپسند است ولی در مورد

کودکان استثنا است.

کره ای ها در هنگام غذا خوردن صحبت نمی کنند مگر در مهمانی های شبانه

غذا خوردن با دست از نظر کره ای ها بی نزاکتی است اما هرت کشیدن سوپ اصلا نا شایست نمی باشد.

اکثر کره ای ها هنگام غذا خوردن دور میز می نشینند اما هنوز بسیاری ترجیح می دهند که به همان سبک سنتی روی زمین بر روی تشک های یک نفره به شکل چهار زانو نشسته و غذا بخورند.

در هر وعده غذائی تمام غذاها در یک مرحله سرو میشود مثل برنج سوپ آبگوشت

 

 

آداب غذا خوردن در کره

برای افراد مسن معمولا غذا زودتر از بقیه کشیده می شود و آنها زودتر از سایرین شروع به غذا خوردن می کنند.

جوانتر ها غذای خود را به آرامی می خورند تا آن را زودتر از افراد مسن و حاضر بر سر میز تمام

نکنند.

هنگام سرفه کردن میز را ترک می کنند.

آرام و بی سر و صدا غذا می خورند.

هنگام غذا خوردن هرگز ظروف خالی شده را جمع نمی کنند.

هنگامی که غذا خوردن آنها تمام می شود چوب و قاشق های غذا خوری را بر روی میز قرار می دهند.

هرگز غذای خود را با دست جمع نمی کنند و با دست غذا نمی خورند .

هرگز چوب غذا خوری را داخل کاسه برنج خود قرار نمی دهند قرار دادن چوب غذا خوری در کاسه برنج از آدابی است که در مراسم مردگان خود انجام می دهند.

 

غذای ایتالیایی

به جرات می توان گفت که همه به نوعی غذاهای ایتالیایی را دوست دارند و از خوردن غذاهای ایتالیایی لذت زیادی می برند.

مواد زیادی در تهیه غذاهای ایتالیایی بکار برده می شود (مانند آرتیچوک یا کنگرفرنگی، انچووی یا ماهی کولی، آسپاراگوس، پنیرهای مختلف، …) اما جالب است بدانید رایج ترین مواد اولیه ای که در تهیه غذاهای ایتالیایی کاربرد دارند به رنگ های پرچم کشور ایتالیا هستند. تصادفی است؟ پیتزا مارگاریتا را که مسلماً دیده اید. این پیتزا اولین بار در سال ۱۸۸۹ پیش در ناپل توسط فردی به نام اسپوزیتو –Esposito به افتخار بازدید ملکه ایتالیا، ملکه مارگاریتا از ناپل تهیه شد. اسپوزیتو برای همین خاطر سعی کرد غذایی تهیه کند به رنگ های پرچم ایتالیا تا میهن پرستی خود را به ملکه نشان دهد. قرمز گوجه فرنگی، سفید پنیر موتزارلا و سبز ریحان. به همین سادگی

قرمز گوجه فرنگی که در تهیه پاستاها، سس ها و مارینرا بکار برده می شود؛ سفید استفاده گسترده از سیر و پنیر موتزارلا؛ و سبز برای استفاده از ادویه جات و سبزی هایی مثل اورگانو، ریحان و جعفری.

یک غذای اصیل ایتالیایی از چه بخشهایی تشکیل می شود؟

آنتی پاستا – Antipasta. اولین بخش غذاهای ایتالیایی است. این پیش غذاها یا اشتها آورها معمولاً همراه با بروشتا – Bruschetta نان کمی تست شده که سیر خام بروی آن مالیده شده و روغن زیتون هم به آن زده شده سرو می شود. اگر بروی بروشتا مواد دیگری وجود داشته باشد نام آن به کروستینی – Crostini تغییر می کند.

پریمی – Primi. بخش دوم یک غذای اصیل ایتالیایی. سوپ یا پاستای سبک در این بخش سرو می شود.

سِکوندی – Secondi. غذای اصلی، معمولاً حاوی گوشت یا ماهی است.

کونتورنی – Contorni. غذاهای فرعی یا به قولی مخلفاتی که همراه غذای اصلی صرف می شوند، معمولاً شامل سبزیجات مختلف است.

دولچه – Dolce. بخش “شیرینی” پایان غذا که همان دسر است.

سبک های غذایی مناطق مختلف ایتالیا

شمال ایتالیا مناطق شمالی ایتالیا از ونیز، میلان، و استان های پیدمونت و لومباردی تشکیل شده اند. سبک آشپزی در این مناطق جسورانه و بسیار خوشمزه است که نشان از وفور نعمت در منطقه دارد و بازتاب دهنده کیفیت مواد اولیه موجود است. به دلیل وفور گوشت گوسفند، گوساله و حتی شکار در هر وعده غذایی می توانید تکه های بزرگ گوشت ببینید. قارچ های وحشی و ترافل های سفید نیز از مناطق همجوار تهیه و استفاده می شوند.

از غذاهای مشهور شمال ایتالیا می تواینم به کاستالته آلا میلان – Costolette alla Milanese یا اوسو بوکو – Osso Buco اشاره کرد. پالنتا – Polenta و ریزوتو – Risotto این منطقه مثال زدنی است.

مرکز ایتالیا

غذاهای مناطق مرکزی ایتالیا سبک تر از مناطق شمالی هستند. گوشت کمتر، سبزیجات بیشتر و پنیرهای تازه (مانند ریکاتا – ricota) در غذاهای این منطقه دیده می شود. از غذاهای این منطقه می توان از فونگی تریوفولاتی – Funghi Trifolati، راویولی پنیر ریکاتا و اسفناج – Ravioli con Ricotta e Spinaci اشاره کرد. آشپزی مرکز ایتالیا بازتاب دهنده دقت فراوان و غنای منطقه است. توسکانی (اتروسکان) که منطقه معروفی در مرکز ایتالیاست بعنوان قلب آشپزی ایتالیا شهرت دارد. غذاهای اتروسکان بسیار سبک تر و با گوشت کمتری تهیه می شوند و غذاهایی که معمولاً در رستوران های ایتالیایی اقصی نقاط جهان می بینید بر اساس این سبک تهیه می شوند.

جنوب ایتالیا

غذاهایی از سیسیل، آبروزی، مولیس، کامپینیا، بازیلیکاتا و کالیبریا در این سبک دیده می شوند. جنوب ایتالیا سبک مخصوص به خود را دارد و برخلاف باور رایج، غذاهایی که از سیسیل، کالیبریا و بازیلیکاتا می آیند از رب گوجه، سیر و اورگانو تا سر حد مرگ (!) استفاده نمی کنند. واقعیت این است که آنها از ترکیب دقیقی از طعم ها و ادویه جات استفاده می کنند که غذاهایی سبک و خوش آب و رنگ می آفریند.

فرهنگ لغات ایتالیایی غذا و خوراکی ها

حتماً برای شما هم پیش آمده که به یک رستوران ایتالیایی یا حتی پیتزا فروشی رفته اید و با حجم انبوهی از لغت های عجیب ایتالیایی موجه شده اید. این فهرست می تواند مشکل شما را حل کند:

اصطلاحات عمومی

Antipasta پیش غذا، اشتها آور

zuppa سوپ

Minestra سوپ

Pane نان

Insalata سالاد

Primi piatti غذای اول، معمولاً پاستا یا سوپ

Secondi piatta غذای اصلی

Piatta Principale غذای اصلی، معمولاً گوشتی

Dolce دسر

Al forno پخته

Lesso آبپز

Freddo سرد

Fritto سرخ شده

ai ferri گریل

caldo گرم

il pure خمیر، پوره

Crudo خام

arrostito رست شده

Affumicato دودی

piccante تند

cotto al vapore بخارپز

tostato تست شده

burro کره

panna خامه

formaggio, cacio, caprino پنیر

parmigiano, mozzarella, asiago, fontina, gorgonzola, mascarpone, pecorino, provolone, ricotta, robiola, taleggio نام برخی از پنیرها

Olio روغن

پاستاها

Agnolotti آنولوتی. شبیه راویولی ولی کوچکتر، معمولاً داخل آن با گوشت، پنیر یا سبزیجات پر می شود

Calciuni کالچیونی. راویولی سرخ شده

Cannelloni کانلونی. پاستای بزرگ لوله ای شکل توخالی که معمولاً داخل آنرا با گوشت یا پنیر پر می کنند

Cappellini کاپالنی. پاستای بسیار نازک که گاهی اوقات با نام angel hair یا موی فرشته هم از آن یاد می شود

Conchiglie کونچیلیه. پاستای صدفی شکل

Farfalle فارفاله. پاستای پروانه ای شکل

Fettuccine فتوچینی. نودل های باریک که کمی عریض تر از اسپاگتی هستند

Fusilli فوزیلی. پاستای پیچی شکل

Gnocchi نیوکی یا نوکی. کلوچه های کوچک سیب زمینی

Lasagne لازانیا

Linguine لینگوئینی. نودل های تخت و عریض تر از اسپاگتی ولی باریک تر از فتوچینی

Maccheroni ماکارونی. پاستای

Orecchiette اورچیتی. پاستای صدفی کوچک

Pappardelle پاپاردله. نودل های عریض و بلند

Penne پنه. پاستای کوتاه و لوله ای شکل

Ravioli راویولی. بالش های کوچک پاستا که داخل آن با پنیر، سبزیجات یا گوشت پر می شود

Rigatoni پاستای لوله ای کوتاه و بزرگ

Spaghetti اسپاگتی. نودل های باریک و بلند

Tagliatelle تالیاتلی. رشته های بلند و تخت

Tortellini تورتلینی. بالش های کوچک تا شده پاستا که داخل آن با پنیر، سبزیجات یا گوشت پر می شود

Ziti زیتی. نودل های بزرگ به شکل مارکارونی

سس های پاستا

Boscaiola بوسکایولا. گوجه فرنگی، کره، پنیر، قارچ، روغن زیتون و سیر

Bolognese بولونیز. گوشت، گوجه فرنگی، پنیر

Carbonara کاربونارا. روغن زیتون، پنیر، تخم مرغ، بیکن یا ژامبون

Diavolo دیاولو. سس گوجه با ادویه جات تند

Genovese ژنویز. ریحان، پاین نات، سیر، روغن زیتون

Marinara مارینارا. گوجه فرنگی، روغن زیتون، سیر، و گاهی اوقات زیتون

Napoletana ناپولیتانا. پنیر، گوجه فرنگی، سبزی

Novelli نوولی. گوجه فرنگی، انچووی (کولی ماهی)، پنیر

Puttanesca پوتانسکا. گوجه فرنگی، زیتون سیاه، فلفل، روغن زیتون، سیر

Quattro Formaggi کواترو فورماجی. چهار پنیر

Siciliana سیلیکانا. پنیر پروولون – provolone و بادمجان

حالا که با نام پاستاها و سس ها آشنا شدیم باید این نکته را اضافه کنم: اسم پاستاها همراه با سسی که دارند گفته می شود. یعنی مثلاً در رستوران شما می توانید “پنه کاربونارا” یا “اسپاگتی پوتانسکا” سفارش بدهید.

سبزیجات

il carciofo آرتیچوک (کنگرفرنگی)

l’asparago آسپاراگوس

i broccoli بروکلی

il cavolo کلم برگ

le carote هویج

il sedano کرفس

il grano ذرت

il cetriolo خیار

l’aglio سیر

la lattuga کاهو

i funghi قارچ

le olive زیتون

la cipolla پیاز

i piselli نخود فرنگی

le patate سیب زمینی

گوشت و ماهی

l’acciuga آنچووی (کولی ماهی)

pancetta بیکن

il manzo, la bistecca بیف

il pollo مرغ

le volgone صدف

l’anitra اردک

le ouva تخم مرغ

il pesce ماهی

l’oca غاز

l’agnello گوسفند

il fegato جگر

l’aragosta لابستر

la carne گوشت

le polpette میت بال (کوفته ریز)

il maiale گوشت خوک

scampi شاه میگو

il salmone ماهی سمن

la salsicca سوسیس

frutti di mare غذای دریایی

i gamberi میگو

i calamari اسکوئید (نوعی نرم تن دریایی)

la trota قزل آلا

دسرها

la mela سیب

l’albicocca زردآلو

la banana موز

la torta کیک

le ciliegie گیلاس

la cioccolata شکلات

i biscotti بیسکوئیت

la crema کاستارد

la frutta میوه

l’uva انگور

il pompelmo گریپ فروت

gelato بستنی

la pesca هلو

lo zucchero شکر

صبحانه ایتالیایی سبک است و اغلب شامل یک فنجان قهوه (شیر گرم برای بچه ها)، کلوچه یا نان است. البته شیرینی هایی که داخل آن با خامه یا مواد گوناگون دیگر پر شده است نیز بسیار رایج است.

پاستا (Pasta) پای ثابت تمام غذاهای ایتالیایی است. پاستا نامی کلی است و به غذاهایی که از آرد گندم درست میشوند اطلاق میشود که در اشکال و رنگهای بسیار متنوعی پخته میشوند و گاهی اوقات داخل آن با گوشت، پنیر یا سبزی نیز پر میشود. ماکارونی و اسپاگتی به عنوان مثال از این گروه هستند. برای بدست آوردن رنگ زرد یا طلایی از زرده تخم مرغ، رنگ سبز از اسفناج، رنگ قرمز از گوجه فرنگی و رنگ سیاه از جوهر هشت پاها استفاده میشود.

پاستا با سس های مختلفی سرو می شود از سسهای مخلوط گوجه فرنگی با تکه های کوچک گوشت گوساله، خوک یا جگر پرندگان گرفته تا سسهای شامل ماهی و قارچ.

پیتزا غذای معروف دیگر ایتالیا است که در نواحی مختلف به اشکال بسیار متنوعی پخته میشود. غذای روزانه به طور معمول سه نوبت است. غذا خوردن در رستوران به طور معمول با پیش غذا به دنبال کمی پاستا شروع میشود. سپس غذای اصلی شامل ماهی یا گوشت، بعد هم دسر یا پنیر. سالاد هم اغلب پس از غذای اصلی سرو میشود. نوشیدنی ها نیز اغلب با غذا صرف میشود.

ایتالیایی ها برای صرف غذا اهمیت زیادی قائلند و برای وعده های غذایی، بویژه آنکه مهمانی هم داشته باشند، وقت زیادی اختصاص میدهند. در تعطیلات آخر هفته خانواده ها ساعتها صرف ناهار خوردن میکنند، ناهار وعده اصلی محسوب شده و اغلب کنار هم صرف میشود، گرچه در شهرهای بزرگ با غرق شدن مردم در مسائل و مشکلات شهری این رسم درحال از بین رفتن است.

در یک کافه تریای معمولی حداقل ۲۰ کارگر مشغولند. ایتالیایی ها از نشستن در کافه های کنار پیاده رو لذت میبرند. در این کافه ها آنها وقت خود را اغلب برای صحبت کردن، نوشیدن قهوه یا تنها نشستن زیر آفتاب صرف می کنند.

ناهار معمولا ساعت ۱:۳۰تا ۲ بعد از ظهر خورده میشود. شام در شهرهای شمالی از حدود ۷:۳۰ شروع شده و در شهرهای جنوبی مانند سیسیل حتی دیرتر از ۱۰:۳۰ شب.

پیتزا (Pizza): یک قرص نان (focaccia) که قبلا به آن پیچا (picea) میگفتند و تاریخ آن به زمان امپراطوری رم می رسد. یک قرص نرم خمیر (sottile focaccia di pasta)، همراه با روغن، موتزارلا (mozzarella) یا همان پنیر ایتالیایی به علاوه چاشنی ها و ادویجات مختلف که در فر طبخ می شد.

پیتزاهای ناپلی از معروفترین پیتزاهای ایتالیا هستند. گفته می شود در قرن ۱۹، بوربن (Bourbon) پادشاه ناپل، ان قدر از دستپخت دن دومنیکو تستا (Don Domenico Testa)، سرآشپز پیتزا (pizzaiolo)، لذت می برده که به او لقب مسیو (Monsieur) میدهد که فقط به آشپزهای سلطنتی داده می شده است . امروزه این لقب برای پیتزا پزهای ناپل باقی مانده البته با لهجه ناپلی.

کاپاچینو (cappuccino): مخلوط قهوه اسپرسو (espresso) با کف شیر. ازآنجائیکه رنگ فندقی آن شبیه لباس راهبان کاپوچینی (cappuccini) بوده، این اسم برایش انتخاب شده. ایتالیایها آن را فقط موقع صبحانه همراه با کورنتو (cornetto) یا شیرنیهای دیگر صرف می کنند.

اسپاگتی (spaghetti): ماکارونی نازک. اسم آن از اسپاگو (spago) به معنی نخ، گرفته شده است. قدیمیترین مدرک مربوط به سال ۱۱۵۴ است که طرز ساخت و خشک کردن رشته ها را در یک روستای سیسیلی شرح می دهد و احتمالا بعدها این غذای قابل نگهداری توسط ملوانان به جنوا و پیزا رفت و به اسپاگتی و ورمیشلی تغییر نام داد.

اسپرسو (espresso): قهوه غلیظ که توسط عبور آب جوش با فشار از میان دانه های قهوه ساخته می شود.

موتزارلا (mozzarella): پنیر نرم که اسم آن از mozzare گرفته شده، است به معنی با دست چنگ زدن که یکی از مراحل سخت ساخت پنیر است.

تیرا میزو (tiramisu): یک شیرینی رایج ایتالیایی که معنی اسم آن ” منو بردار” می شود.

لازانیه (lasagne): خمیر پهن ماکارونی، که تاریخ آن به زمان روم باستان برمی گردد که به آن langanum یا lagane می گفتند. این کلمه هم مانند اسپاگتی به صورت جمع استفاده می شود.

ریزوتو (risotto): برنج آب پز، همراه با افزودنی های مختلفی مثل قارچ، زعفران و غذاهای دریایی و غیره.



  • علمی
  • معنوی